Beeld van Hans Ittmann voor de voormalige Nederlandse Ambassade te Bonn
Bron van de foto's: Collectie ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhuisrapport voor de verhuizing van Bonn naar Brussel

Informatie betreffende het kunstwerk "Droomschip".

De krat heeft een brutogewicht van 850 kg, wij schatten dat het kunstwerk zonder krat een gewicht heeft van circa 700 kg.
De afmetingen van de krat zijn 365 x 235 x 248 cm (lxbxh) = 21,28 m3, terwijl er op de kopzijde van het krat nog een paar sprieten uitsteken van circa 50 cm.

Het kunstwerk is gemaakt van ijzer/staal, als je de poten op een vlak van 120 cm breed en 165 cm lang zou zetten dan is dat de maat van de sokkel. Sokkel dient wel een bepaalde hoogte te hebben daar de uitstekende sprieten anders een zeer gevaarlijke situatie kunnen gaan veroorzaken (zitten namelijk zonder sokkel op borsthoogte).
Dit kunstwerk zou zeer geschikt zijn om te worden geplaatst in een ruime tuin, bij een entree van een gebouw of in een grote hal er wel van uitgaande dat er een maatsokkel voor het kunstwerk wordt geplaatst en bij plaatsing in een grote hal wel door de voordeurgaat passen.

Van een geheel andere opvatting getuigd het schetsontwerp Maanschip,dat uitgevoerd is in brons ter hoogte van 5 meter voor de Nederlandse ambassade te Bonn. Het is een suggestieve, een rijke plastiek. Vormgeving en compositie zijn ontstaan met, de steun van een rijke fantasieĀ«een inhoudsvolle,geestelijke achtergrond en een gedegen technische vaardigheid ( Vrij Volk 28 december 1965 Piet Begeer).
Werk schaal model . Dit is getoond op verschillende exposities
(Foto bron RKD)
Hans (waarschijnlijk) met zijn vriend Dolf Breetveld aan het werk in de tuin bij zijn atelier in Amsterdam  (Foto bron RKD)